All for Joomla All for Webmasters
Your address will show here +12 34 56 78
Hai!

Saya Sofian Che Isa

Fulltime Internet Marketer

EVERYTHING
ABOUT ME

Berpendidikan dalam Diploma Chemical Engineering. Mempunyai pengalaman dalam internet marketing sejak tahun 2008. Fulltime internet marketer sejak tahun 2013 selepas nekad berhenti dari bekerja di sektor oil and gas. 


Lahir di Tutong, Brunei. Mula “menjadi” rakyat Malaysia sejak tahun 1996. Menetap di banyak negeri antaranya Kedah, Penang, Terengganu, United Kingdom dan sekarang di Kajang, selangor. 


Suka potpet dalam loghat Utara. Dah nama pun besaq kat kedah kan 😉

TAHUN DALAM INTERNET MARKETING

Mempunyai pengalaman dalam ebay, affiliate, dan pemasaran dalam talian. Sekarang lebih suka berkongsi pengalaman yang telah ditempuh sejak tahun 2008.

CERITA SAYA

Rajin-rajinkan la diri nak baca sikit pengalaman saya yang tak seberapa ni. asyik je orang tanya, eh, siapa mamat negetip sofiancheisa tu?


Selalunya saya malas sangat nak jawab bila ada soalan bunyi macam ni;


“eh, tuan buat bisnes apa. nampak macam power sangat”


kahkah. power la sangat kan??cuba buka tab kat atas tu satu-satu aku cerita 😉

1991-1995

Sekolah Rendah Kuala Belait, Brunei Darussalam

1997-1999

Sekolah Menengah Kebangsaan Pendang. Masa ni nakal. Tak ada apa nak dibanggakan 🙁

2012-2014

Sempat ke UiTM 1 semester dalam bidang Banking. kemudian tahun yang sama, berhenti dan sambung di INSTEP tajaan Petronas

1996

Sekolah Kebangsaan Ayer Puteh, Pendang. Best student UPSR tau 🙂

2000-2001

Sekolah Menengah Teknik Balik Pulau. Aliran Vokasional - servis radio dan TV

2015-2018

Sambung belajar di UniKL - Diploma in Chemical Engineering

2008 / Art Director

Donec porta, mi ut facilisis ullamcorper, magna risus vehicula augue, eget faucibus magna.

2010 / Composer

Donec porta, mi ut facilisis ullamcorper, magna risus vehicula augue, eget faucibus magna.

2012 / Banker

Donec porta, mi ut facilisis ullamcorper, magna risus vehicula augue, eget faucibus magna.

2013 / Attorney

Donec porta, mi ut facilisis ullamcorper, magna risus vehicula augue, eget faucibus magna.

2014 / Art Director

Donec porta, mi ut facilisis ullamcorper, magna risus vehicula augue, eget faucibus magna.

2015 / Composer

Donec porta, mi ut facilisis ullamcorper, magna risus vehicula augue, eget faucibus magna.

  • Text Hover
My Favorite Places

  • Plitvice Lakes National Park, Croatia

  • Glacier National Park, Montana

  • Mount Emei Scenic Area, China

  • Natural Pool – Santorini, Greece

  • Nishinomaru Garden in Japan

  • The Subway, Zion National Park, Utah

  • Antelope Canyon, USA

KEBOLEHAN SOFIAN CHE ISA?
ps: percentage tu agak-agak je der..

85%
Web Research
85%
Affiliate
80%
Search engine optimisation
85%
Ecommerce
80%
Paid Marketing
85%
Website (wordpress)

HUBUNGI SAYA

Anda boleh hubungi saya melalui email support@sofiancheisa.com atau terus isi borang di bawah: